Budsjetter ditt lån

Forbrukslån

Lån er måten du kan oppnå materialistiske ting på en raskere måte enn om du sparer til det. Det er derfor så mange liker lån og vi alle bruker det. Det spiller ingen rolle hva slags politisk system og styresett du vokser opp i, alle trenger lån. Om du bor i Kina, Hviterussland, Russland eller Norge så trenger du å låne penger for å oppnå for eksempel husdrømmen.

Forbrukslån er også et lån som ikke er noe spesielt for Norge. Du kan få lån i andre land også som ikke krever sikkerhet. På denne måten er forbrukslånet noe fint som alle kan ta del i. Den største forskjellen mellom forbrukslån i Norge og andre land er renten. Du kan ende opp med å betale ganske mye i Norge på forbrukslån. Er du heldig snakker vi om en rente på 6-9%. Er du uheldig kan det fort komme opp i en rente på rundt 15-25%

Budsjett

Hva som kreves når du tar opp et lån er god økonomi og at du ikke har masse lån fra før. Du kan godt å et par kredittkort og til og med et forbrukslån fra før, men du kan ikke ha mer enn det du burde ha. Skal du ta opp noe mer lån så er det beste å sette opp en oversikt over de lånene du har. Lag en liste over alle dine kredittkort og forbrukslån. Når du lager liste så må du skrive beløp, effektive rente og hvor lang nedbetalingstid du har. Når du har denne oversikten kan du raskere få oversikt over totalen. Ser du på det på denne måten skjønner du sikkert og du ser sikkert raskt at du har mer gjeld enn det du kanskje skulle ønske deg og at du også har høyere rente enn det du ville at du skulle ha.

I tillegg til denne gjeldsoversikten kan det også være greit å få en oversikt over alle de andre kostnadene du har hver måned. Her må du skrive ned kostnader som mat, leie, kino, bil, forsikringer, og annet. Du må med andre ord få med absolutt alle kostnader.

Hva gjør du?

Når du har laget deg en oversikt over alt det som du betaler og alt det som du har i månedlige kostnader er det viktig at du finner ut om dette går opp. Kan du betale ned noe av dette med oppsparte midler? Kan du også betale ned noe ved å fokusere mer på noe som du kan betale ned raskere enn annet? Det fine med gjeld og lån er at du sikkert kan få til ting på en litt bedre måte enn det du gjør i dag. Kan du for eksempel jobbe mer? Kan du bytte jobb eller burde du bytte jobb for å gå opp i lønn. Det er mulig at du også burde sjekke med sjefen din om du kunne få litt mer lønn om det er noe mulighet for det. Man har med andre ord mange muligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *