Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin omtales mye i media fordi det har potensialet for å overta som den nye globale valutaen. Dette skaper stor frykt i de miljøene som i dag kontrollerer og dominerer finansmarkedene. Penger er makt og det er makt i penger. På denne måten er det store banker som har opparbeidet seg denne makten over mange år. Det er kyniske og bevisste fremgangsmåter som er brukt, og mange av disse er selskapene kanskje ikke så stolte av i dag. Dette sagt, så er man der man er fordi man har gjort ting tidligere som har ført til at man er der man er. Bitway er nettstedet hvor du kan kjøpe bitcoin med Visa raskt og enkelt.

Mining

Bitcoin er et nettverk og en valuta. Det interessante med valutaen er at den kun fungerer i dette Bitcoin nettverket. For at nettverket skal fungere må noen gjøre noe i det. I et vanlig valutasystem er det en sentralbank som styrer systemet og har kommersielle banker som tar seg av flere oppgaver i systemet, samt andre clearing selskaper som gjør jobben i mellom bankene og sentralbanken. På denne måten fungerer alt ganske smidig og sentralbanken sitter på toppen og trekker i trådene.

I Bitcoin nettverket må noen gjøre jobber da det ikke er noen på toppen. Dette er en av styrkene til Bitcoin fordi denne desentraliseringen skaper transparens.  Personene eller selskapene som jobber for nettverket for å holde det stabilt og oppe kalles miners på engelsk eller gruvearbeidere på norsk. På norsk snakker man også om graving. Det er et noe snodig begrep da det ikke graves for noen ting. De fleste har hørt om disse matematiske formlene som må løses for at stabiliteten skal vedvare. Hver gang det utføres en transaksjon i Bitcoin nettverket må det datakraft til for å løse den kryptografiske delen av transaksjonen. Dette gjøres gjennom matematikk. Om Bitcoin hadde vært sentralisert ville det vært en stort bygg, eller flere bygg rundt omkring i verden, som hadde huset store datamaskiner som hadde gjort denne jobben. Da mye av sikkerheten til Bitcoin ligger i desentraliseringen er det mange små datamaskiner som til sammen skaper den datakraften som skal til.